Rätt fiskeutrustning ger ett roligare fiske

Man brukar säga att ungefär två miljoner svenskar har sportfiske som hobby. Naturligtvis är engagemanget mellan alla dessa ytterst varierande. De flesta av oss kanske nöjer oss med att ta fram metspöet en solig sommardag, ta ekan och ro ut på sjön där vi sedan sitter och hoppas att en fisk ska nappa. en del är emellertid mer seriösa i sitt fiskeliv och kanske sitter och binder egna flugor, läser böcker, åker på längre resor och så vidare. Där är fisket mer av en livsstil än en hobby.

Vi skulle dock säga att person A - du och jag - kan lära av den mer seriösa fiskaren. Detta sett till fiskeutrustning och vikten av att välja korrekt sådan. Varför? Jo, för att rätt fiskeutrustning är avgörande i vilken typ av upplevelse du får och hur många fiskar du fångar.

Kort och gott: det gamla metspöet du har liggande i vedboden i sommarstugan kanske är trevligt och vackert - men det kommer inte att fylla sitt syfte på samma sätt som ett modernare metspö kommer att göra. Det vågar vi lova.

Fiskeutrustning väcker lusten

Har du svårt att se tjusningen med sportfiske? Många har svårt att förstå hur man kan hänge sig åt att sitta i flera timmar i en båt eller på en brygga bara för att försöka få en fisk på kroken - en fisk som dessutom sällan stillar någon hunger.

Fiske är mer än så. För många så handlar det inte om att skaffa middag. Det handlar istället om att få en ventil som ger tillåtelse att släppa vardagens stress och skaffa sig ett andrum från ett hektiskt och pressande arbetsliv. Fiske är faktiskt balsam för själen. Men, då krävs också rätt fiskeutrustning.

fiskeutrustning

Det är klart att det inte finns någon tjusning att se hur en rulle snor sig, hur linor går av eller där dragen fastnar överallt. Det är heller inte speciellt upphetsande att se hur gummistövlarna tar in vatten eller där exempelvis håven släpper ut den fisk man äntligen lyckats fånga.

Vi skulle därför påstå att det bästa sättet att få en nybörjare på kroken och få denna att uppskatta det lugn - och de äventyr - som fiske ger är att erbjuda denna rätt fiskeutrustning efter den typ av fiske som ni ska genomföra. Det blir helt enkelt roligare. Jag har själv köpt mina fiskeprylar på Fiske.se och kan varmt rekommendera deras shop.

28 jan 2019