Har du vad som krävs för att jobba på lager?

Det finns de som anser att vissa arbeten inte alls är fina nog och där man absolut inte skulle söka om man befann sig i ett läge där man behöver arbete eller där man kanske behöver dryga ut kassan en smula.

Lagerjobb är ett typiskt sådant arbete där många har förutfattade meningar som bygger på att jobben är slitsamma, att det sker många olyckor, att det bara är män som arbetar och att det ofta handlar om både sena kvällar, helger och nätter. Det vi kan säga om detta är att vissa saker stämmer - arbetstiderna, framförallt - men att de andra inte alls stämmer överens med dagens verklighet.

Söker du ett lagerjobb i exempelvis Enköping så är det nämligen en arbetsplats där A) både män och kvinnor arbetar; dessutom i väldigt varierande åldrar - något som skapar en härlig stämning B) att olyckorna sällan inträffar och att om så sker så är den mänskliga faktorn den bakomliggande orsaken C) att jobben förvisso är slitsamma och ställer krav på god fysik, men att det samtidigt handlar om både hjälpmedel och ett fokus på ergonomi.

Dagens lagerjobb skiljer sig, helt enkelt från gårdagens och detta till det bättre. Vi skulle säga att ett lagerjobb idag är något som borde passa de allra flesta: Även om jobben naturligtvis kräver vissa egenskaper - men vilket arbete gör inte det?

Har du vad som krävs?

Utöver en god fysik så brukar ett lagerjobb också innebära krav på att den sökande har god koncentrationsförmåga, att hen kan arbeta självständigt, att hen är van vid att hugga i och att hen kan fungera i grupp. Har man dessa egenskaper så har man också goda möjligheter att bli anställd.

Dagens lagerjobb innebär ofta - och detta är ett typiskt exempel från just Enköping - att man packar matkassar till större aktörer inom dagligvaruhandeln. Detta enligt antingen förbestämda menyer eller genom beställningar direkt från kunden. Det senare innebär att man packar matkassen med hjälp av instruktioner via headset. För detta krävs det inget truckkort - en annan seglivad myt som omgärdar olika lagerjobb. Många sådana går att söka utan sådant. De personliga egenskaperna värderas högst.

lagerjobb enköping

Svenska Storesupport Lager & Logistisk AB är ett auktoriserat bemanningsföretag och anslutet till Kompetens­företagen via Almega. Storesupport söker just nu lagerarbetare till Martin & Servera i Enköping. Vill Du lära dig ett nytt jobb från grunden, plocka varor och köra truck? Skicka in en ansökan!

30 Jan 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)